جمعه 14 ارديبهشت 1403 شمسی /5/3/2024 9:00:29 AM
ششمین جایزه بهره وری معدن به میدکو رسید

رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: یکی از گرایش های ما تقاضا محور شدن پروژه های بهره وری در حوزه معدن، فولاد، مس، آلومینیوم، سیمان و... است.
غریب پور: پروژه های تحقیقاتی، تقاضامحور شود

 

به گزارش معدن نامه، خداداد غریب پور که در مراسم افتتاحیه ششمین همایش بهره وری معدن و صنایع معدنی در سالن همایش های هتل ارم سخن می گفت، تصریح کرد: پروژه های تحقیقاتی حتما بر اساس نیازها و برطرف شدن آن ها تعریف شود.

غریب پور در این برنامه که معاون سازمان ملی بهره وری، روسای تشکل های معدنی و‌ مدیران شرکت های معدنی و صنایع معدنی حضور داشتند، ادامه داد: در طرح های تحقیقاتی به دنبال رشد بهره وری در کاهش مصارف انرژی هستیم.

به گزارش پایگاه خبری ایمیدرو، وی افزود: همکاری با دانشگاه ها براساس قراردادهایی باشد که به رشد بهره وری کمک کند.

غریب پور تاکید کرد: سال آینده یکی از رویکردهای ما در این همایش باید ارایه دستاوردهای بهره وری باشد.

غریب پور یادآور شد: اگر زمانی که تجهیزات از خارج کشور وارد می شد شرکت های خارجی را ملزم به آموزش نیروها می کردیم اکنون نرخ بهره وری بالاتری داشتیم.

غریب پور افزود: نیروی انسانی جایگاه والایی در ارتقای سطح بهره وری شرکت ها دارد.

وی ادامه داد: زمانی که به دانش فنی دست یابیم گام موثری در ارتقای شاخص بهره وری برداشته ایم.
وی تصریح کرد: یکی از ویژگی های این همایش معرفی اقدامات و دستاوردهای بهره وری شرکت ها است.
به گفته وی، استفاده از ظرفیت های کنسرسیوهای اکتشافی کمک شایانی به رشد بهره وری می کند.

رییس هیات عامل ایمیدرو در بخش دیگری از سخنانش به شرایط فعلی اشاره کرد و گفت: بهره گیری از ظرفیت های موجود و همچنین معطل در دوران تحریم، رشد نرخ بهره وری را به همراه خواهد داشت.

وی اظهار داشت: مدیران از نیروهای سازمانی برای پست های تخصصی استفاده کنند، این امر به ایجاد انگیزش و رشد عوامل تولید می انجامد.

به اعتقاد وی، استفاده از نیروهای درون سازمانی هزینه کمتری نسبت به نیروهای برون سازمانی دارد.

ضرورت توجه به نیروی انسانی و مدیریت
رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی ایران در این همایش تصریح کرد: اگر به نیروی انسانی و مدیریت به عنوان بخشی از عوامل تولید توجه کنیم، قیمت تمام شده کاهش می یابد.
وی افزود: برای ما افزایش اضافه کاری یا کاهش آن مطرح نیست و دخالت دادن کارکنان در منافع شرکت مهم است که موجب افزایش تولید، کاهش قیمت تمام شده و افزایش سود می شود.
شکوری گفت: در جهان بیشترین محصول با کمترین قیمت تولید می شود و در شرکت ها، ضایعات به صفر رسیده است.
وی افزود: شاخص های بهره وری بخش خصوصی در مقایسه با بخش دولتی به شاخص های جهانی نزدیک تر است.

11 وظیفه عمده و تخصصی برای سازمان های توسعه ای دنیا

مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو با بیان اینکه سازمان‎های توسعه‌ای در دنیا براساس دسته‌بندی‌های صورت گرفته دارای 11 وظیفه عمده و تخصصی هستند، گفت: این وظایف شامل توسعه تکنولوژی ها و زیرساخت ها، کمک به قانونگذاری و سیاستگذاری، تبادل تجارب و توسعه بازار است.
وی افزود: توسعه تحقیق و مطالعات، کمک های غیرمالی، بهره وری و توسعه منابع انسانی، توسعه سرمایه گذاری، نوسازی صنایع، مشارکت با بخش خصوصی و کمک های مالی، از دیگر وظایف سازمان های توسعه ای در دنیا است.
ملاطاهری تصریح کرد: ایمیدرو متولی اجرای بخش زیادی از وظایف عمومی سازمان‌های توسعه‌ای در کشور مشتمل بر توسعه تکنولوژی ها و زیرساخت ها، کمک به قانونگذاری و سیاستگذاری، توسعه تحقیق و مطالعات، بهره وری و توسعه منابع انسانی، توسعه سرمایه گذاری، مشارکت با بخش خصوصی و کمک های مالی است.

 

رییس کمیته داوری ششمین جایزه ملی بهره وری معدن و صنایع معدنی ایران گفت: پویایی آموزش و نتایج به دست آمده از اقدامات شرکت ها در کاهش هزینه ها، مسیر پیشرفت و ارتقا بهره وری در معدن صنایع معدنی را هموار می کند.

پرویز علوی افزود: اقدامات انجام شده در بخش بهره وری نسبت به سال گذشته افزایش یافته و در این زمینه به دلیل توجه بیشتر به مقوله آموزش، آثار مثبتی نصیب معدن و صنایع معدنی شد.

 

معاون سازمان بهره وری ایران اعلام کرد: ایجاد ساختار سازماندهی شده و تحول تکنولوژیک در حوزه بهره وری به منظور افزایش شاخص های اقتصادی ضروری است.

 عرفان مردانی در ششمین همایش جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی ایران سخن می گفت افزود: بخش معدن و صنایع معدنی به دلیل طراحی جایزه و اهتمام به پیاده سازی بهره وری، نسبت به دیگر بخش های اقتصادی پیشرو است.

ستاره ها به چه شرکت هایی رسید

معرفی برگزیدگان ششمین جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی؛ میدکو پیشتاز شد

برگزیدگان ششمین جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی معرفی شدند. در بین 9 شرکت برگزیده، میدکو، با کسب بالاترین امتیاز،‌ به عنوان شرکت "پیشتاز بهره وری" شناخته شد.

به گزارش پایگاه خبری ایمیدرو، امروز در مراسم پایانی جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی که با حضور رییس هیات عامل ایمیدرو، معاون سازمان ملی بهره وری،‌ روسای تشکل های معدنی و مدیران شرکت های معدن و صنایع معدنی برگزار شد، 9 شرکت برگزیده از مجموع 33 حاضر در فرایند ارزیابی در سه سطح اصلی "پیشتازان بهره وری"، "پیشروان بهره وری" و " تلاشگران بهره وری" شناخته شدند.

سطوح جایزه دوره ششم، بنگاه‌ها را در ارتقاء بهره‌وری متمایز ساخته و میزان موفقیت آنها را بر اساس معیارهای ارزیابی جایزه نشان می‌دهد. این سطوح، با توجه به حد نصاب‌هایی که توسط کمیته‌ی علمی پیشنهاد و توسط شورای سیاست‌گذاری به تصویب می‌رسد، ارایه شده است.

4 ستاره ها

پس از میدکو، شرکت های شرکت فولاد آذربایجان،‌ شرکت معدنی و صنعتی گل گهر،‌ شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان،‌ شرکت سیمان داراب،‌ شرکت سیمان فارس نو، شرکت سیمان بهبهان، شرکت آلومینای ایران

و شرکت منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس در سطح "پیشروان بهره وری 4 ستاره" قرار گرفتند.

سه ستاره ها

همچنین شرکت های تهیه و تولید مواد نسوز ایران و مجتمع سنگ آهن سنگان توانستند به عنوان شرکت های"3 ستاره" پیشروان بهره وری شناخته شوند.

دو ستاره ها

در همین سطح، شرکت های سنگ آهن مرکزی ایران، شرکت سیمان خاش،‌ شرکت فولاد بوتیای ایرانیان،‌ مجتمع صنعتی معدنی فسفات اسفوردی بافق، مجتمع کک سازی و پالایش قطران زرند، مجتمع معدنی سرب و روی انگوران، سنگ آهن فلات مرکزی ایران و شرکت زغالسنگ البرز مرکزی صاحب "دو ستاره" در سطح پیشروان شدند.

یک ستاره ها

از سوی دیگر مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران، صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیتهای معدنی و شرکت فولاد غرب آسیا در جایگاه شرکت های "یک ستاره" پیشروان بهره وری قرار گرفتند.

"تلاشگران"

ششمین دوره جایزه بهره وری معدن و صنایع معدنی علاوه بر این جایگاه،‌ سطح "تلاشگران بهره وری" به شرکت ملی سرب و روی ایران،‌ مجتمع سنگ آهن سیرجان،‌ توسعه صنایع انرژی بر پارسیان جنوب و شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر و‌ مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران – یزد رسید.

سوابق

جایزه‌ی بهره‌وری بخش معدن و صنایع معدنی، جایزه‌ای است «بخشی و تخصصی» که توسط وزیر صنعت، معدن و تجارت و یا رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به برترین بنگاه‌های ایرانی حائز شرایط در بخش معدن و صنایع معدنی، اعطا می‌شود.

در راستای اجرای ماده 5 قانون برنامه پنجساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران ، جایزه بهره‌وری بخش معدن و صنایع معدنی بر اساس مصوبه 30 اردیبهشت سال 91 هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و با هماهنگی سازمان ملی بهره‌وری ایران و سایر دستگاه‌های ذیربط، به منظور فرهنگ‌سازی و ارتقاء بهره‌وری بنگاه‌های دولتی و غیر دولتی بخش معدن و صنایع معدنی، طرح‌ریزی و اجرا می‌شود.

ارزیابی شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی براساس مدل بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران (دوره ششم) صورت می پذیرد که این مدل دارای دو بخش اصلی مفاهیم و اصول بنیادین بهره‌وری و معیارهای ارزیابی جایزه است.

 



نمایش ساده


مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

آخرین عناوین