چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403 شمسی /5/15/2024 6:57:12 PM
بهاره گوهرین، متخصص کوچینگ واستاد دانشگاه پاریس پیشنهاد داد:

نشست تخصصی آشنایی با فن کوچینگ امروز در خانه معدن ایران با حضور تعدادی از مدیران معدنی کشور و فعالان این عرصه برگزار شد. 
راه‌اندازی شبکه آموزشی فن کوچینگ در ایران/ تجویز قرص کوچ برای مدیران بنگاه‌ها

به گزارش معدن نامه، بهاره گوهرین، متخصص کوچینگ واستاد دانشگاه پاریس با تشریح معنای واقعی کوچ و کوچینگ اظهار کرد: کوچینگ، روندی است برای بهبود عملکرد افراد در زندگی حرفه ای، اجتماعی و حتی عاطفی خود، به این معنی که در بسیاری از زمینه‌های زندگی، برای پیشرفت و ارتقاء عملکرد می‌توان از مهارت‌های کوچینگ کمک گرفت.

او به ویژگی‌های فن کوچ اشاره کرد و گفت: کوچینگ کمک می کند مدیران و جامعه ایرانی به پاسخ سوال‌هایشان در محیط کسب و کار دست یابند و چالش‌های خود و محیط اطراف‌شان را حل کنند.

متخصص کوچینگ واستاد دانشگاه پاریس افزود: یکی از بارزترین ویژگی‌های جلسات کوچینگ برای مشتریان این است که مراجعه‌کننده کاملا در آن آزاد و صاحب اختیار است. کوچ‌ها هرگز برای شما انتخاب نمی‌کنند و تصمیم نمی‌گیرند، بلکه این خود شما هستید که در آخر تمام روند جلسه را تعیین می‌کنید و به سمت جلو هدایت می‌کنید.

گوهرین ادامه داد: تمرکز کوچینگ به جای گذشته بر حال و آینده فرد است و به کنکاش و رفع مسائل و مشکلات گذشته نمی‌پردازد. باور کوچینگ بر این است که افراد بهترین مسیر را خودشان می‌توانند تشخیص دهند. در واقع ماموریت کوچینگ ارائه ابزار به مشتریان (مدیران) برای حل مشکلات بنگاه، اجتماع و حتی خانواده آنهاست. چرا که مشتری را به کشف خود و جهان بینی تشویق می کند.

این کارشناس فن کوچینگ معتقد است: در فن کوچینگ مدیر سعی می کند با قوی کردن رابطه ها، افراد خوشحال و با انگیزه و توسعه مسیر شغلی تیمش را به هدف سازمانی برساند نه با ترساندن نیروهای خود و اعمال زور. زیرا بیشتر اوقات بهترین پاسخ‌ها نزد خود افراد است و مشاور هم نمی‌تواند کاری کند. در این‌صورت بهترین راه این است که خود شما به کمک یک کوچ به آن پاسخ‌ها برسید.

گوهرین مطرح کرد: بسیاری از اوقات اگر یک مشاور به ما پاسخ‌ها را بگوید، این کار بیشتر جنبه نصیحت پیدا می‌کند و ممکن است تاثیرگذار نباشد. باور کوچینگ این است که افراد بهترین مسیر را خودشان می‌توانند پیدا کنند و اغلب پاسخ مشکلات افراد، نزد خود آنها است از این رو در مراحل کوچینگ انتخاب‌کننده و جوینده راه حل خود مراجعه‌کننده است و کوچ او فقط نقش یک تسهیلگر را بازی خواهد کرد.

او در ادامه با تاکید بر پیاده‌سازی تجربه دنیا در زمینه فن کوچینگ مخصوصا در مدارس و آموزشگاه‌ها گفت: یکی از نیازهای امروز جامعه ایرانی فن کوچ است و به همین دلیل برای توسعه آن در وهله اول لازم است ایران با فدراسیون بین‌المللی کوچینگ ارتباط برقرار کند. از این رو باید برای پیوستن ایران به فدراسیون بین المللی کوچینگ تلاش کنیم و برای تحقق آن مدارس و آموزشگاه های تخصصی در راستای ترویج کوچ در ایران تاسیس کنیم. چرا که مهارت های کوچینگ و ارایه راهکارهای مناسب برای حل مشکلات کمک به توسعه سازمان ها و پرورش نیروهای کاربلد و با انگیزه می کند.

گوهرین در این نشست آموزشی افزود: فن کوچینگ باعث می شود مدیران درخواست های خود را با شفافیت به نیروهای انسانی خود منتقل کنند تا به بازخورد خوب و مثبت دست یابند.

بر اساس این گزارش، در ادامه ویژگی‌های فن کوچینگ و کوچ ها و تاثیراتی‌ که این مهارت‌ها در حل مشکلات افراد خواهد گذاشت، آمده است.

کوچ چه کسی است؟

کوچ‌ها نه معلم هستند، نه روان شناس و نه مشاور، آنها در حقیقت تسهیل گرانی هستند که به شما کمک می‌کنند به آگاهی برسید و مسائلی را خودتان کشف کنید و یاد بگیرید.

آنها با گوش دادن فعال و عمیق به صحبت‌های مراجعه‌کننده، پرسیدن سوالات قدرتمند و موثر، ارائه بازخورد‌های موثر از آنچه که از صحبت‌های مراجعه‌کننده متوجه شده‌اند، ایجاد رابطه‌ای بی واسطه، عمیق و صمیمی با مراجعه‌کننده و پشتیبانی وی به او کمک می‌کنند تا مسیر صحیح و مناسبی را برای زندگی خود تعیین کند. 

کوچ‌ها هرگز شما را نصیحت نمی‌کنند و به شما راهکار ارائه نمی‌دهند، بلکه آنها با استفاده از ابزارهایی کارآمد در حرفه خود (مانند گوش دادن فعال، پرسیدن سوالات موثر و قدرتمند و بازخورد)، به شما کمک می‌کنند تا نقشه راه را برای پیشبرد اهدافتان تعیین کنید یا پازل‌های درونی که موجب بروز مسائلی در زندگی شما شده‌اند را کنار هم ببینید و به نتیجه برسید. 

کوچ‌ها در حقیقت به افراد کمک می‌کنند که خودشان با رسیدن به آگاهی و پاسخ‌ها، میان آن کسی که هستند و آن کسی که می‌خواهند باشند پلی ایجاد کنند.

  بسیاری از افراد گرفتن راهکار از شخصی دیگر را ساده‌تر می‌دانند تا اینکه خودشان فکر کنند و به راه حل برسند اما این راه ساده ایرادات مخصوص به خود را نیز به همراه دارد:

 

 

1- خیلی وقت‌ها بهترین پاسخ‌ها نزد خود شما است و نه یک مشاور. در این‌صورت بهترین راه این است که خود شما به کمک یک کوچ به آن پاسخ‌ها دست یابید زیرا اگر مشاور به شما پاسخ‌ها را بگوید، این کار بیشتر جنبه نصیحت پیدا کرده و چندان تاثیری بر شما نمی‌گذارد و به بیانی دیگر، برای شما ناملموس است.

اما در پروسه کوچینگ شما تا جایی پیش می‌روید که خودتان به پاسخ می‌رسید و اگر درکی صورت نگیرد، حداقل، فهمی از آن را پیدا می‌کنید.

2- خیلی وقت‌ها لازم است که برای برخی از موضوعات خود، برنامه‌ای متناسب با شخصیت و روحیات خود طراحی کنید و نه اینکه شخصی دیگر برای شما برنامه‌ریزی کند و شما مجبور به عمل به آن باشید. یکی از ایرادات وارده بر برنامه‌ریزی‌هایی که توسط مشاورین انجام می‌شود این است که در بسیاری از مواقع آن برنامه متناسب با شخصیت و روحیات شما نیست، بنابراین، به آن عمل نمی‌کنید یا عمل به آن آسیب‌هایی به شما وارد می‌کند؛ اما در کوچینگ این خود شما هستید که با کمک و همراهی کوچ، بهترین برنامه را برای خود تنظیم می‌نمایید، برنامه‌ای متناسب با شخصیت و روحیات خودتان.

3- خیلی وقت‌ها شما به راهکار تخصصی نیاز ندارید بلکه خودتان صرفا با کمک گرفتن از یک فرد حرفه‌ای جهت سامان دادن به افکار خود می‌توانید به بهترین راهکار‌ها برسید. خیلی وقت‌ها بهترین راهکار‌ها نزد خود شما است و نه هیچ فرد دیگری.

4- خیلی وقت‌ها شما پاسخ‌ها و برنامه‌ها را می‌دانید اما نیاز به پشتیبانی و حمایت فردی دارید که با پیگیری، به شما کمک کند تا کار‌ها را انجام دهید. این فرد می‌تواند یک کوچ باشد که شما را آزاد می‌گذارد و تنها با پیگیری برنامه خود شما، محرکی جهت انجام کار‌ها است.

5- خیلی وقت‌ها نیاز شما این است که افکار آشفته خود را نظم دهید تا بتوانید با شفافیت بیشتری فکر کنید، در این صورت یک کوچ مناسب ترین شخصی است که می‌تواند به شما کمک موثری را ارائه دهد.

 



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین